picture
روغن زیتون خالص و مرغوب را بشناسید
زیتون و فرآورده های این محصول ارزشمند به واسطه خواص دارویی بی شمار، همواره مورد توجه اکثر مردم جهان بوده و با پیشرفت علم و پی بردن به خواص بیشتر آن این محصول با افزایش تقاضای چشم گیری روبه رو شده است.
اخبار متعددی که درباره زیانهای جسمی غذاهای سرخ شده با روغنهای متفرقه در رسانه های جهان انتشار می یابد، سبب شده که میل به این روغنها در جهان روند صعودی به خود بگیرد.
بعد از اینکه ذائقه مردم جهان به دلیل افزایش بیماریهای گوارشی به ویژه در رانندگان و کارمندان، بیش از پیش به سمت روغن زیتون کشیده شد، بازار این محصول معجزه آسا هر روز داغ تر می شود.
در این میان خریداری روغن زیتون اصل برای مردمانی که به دنبال مصرف زیتون و روغن زیتون هستند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
روش شناسایی روغن زیتون اصل
عضو هیئت مدیره شورای ملی زیتون درباره چگونگی تشخیص اصل بودن روغن زیتون به خبرنگار ایانا گفت: باید تلخی و تیز بودن آن انتهای گلو را بسوزاند و بوی میوه زیتون احساس شود.
نادر جلالت با تأکید بر اینکه رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب باید زرد مایل به سبز باشد، افزود: در مورد زیتون ویژگی های مهمی وجود دارد که در ایران به آنها کمتر بها داده می شود، لذا باید بر روی شناخت بیشتر روغن زیتون فرهنگ سازی شود.
وی خاطرنشان کرد: ویژگی های اشاره شده مربوط به روغن اکستراورژن (روغن فرابکر) است که خواص دارویی آن بیشتر مطرح است.
جلالت ادامه داد: مصرف روغن زیتون بیماری یبوست مزمن را ظرف کمتر از یک هفته برطرف می کند و در واقع مردم باید بدانند که زیتون هم دکتر و هم داروی آنها است.
روغن زیتون گران نیست، از نظر جانی کاملاً به صرفه است
عضو هیئت مدیره شورای ملی زیتون با اشاره به اینکه شورای ملی زیتون با تمام توان بر روی فرهنگ سازی برای افزایش سرانه مصرف زیتون در کشور کار می کند، در جواب افرادی که قیمت روغن زیتون را بسیار بالا عنوان می کنند، تصریح کرد: باید فقیرترین افراد جامعه روغن زیتون مصرف کنند چرا که توان مالی آنها ضعیف است و باید همواره بدن خود را از طریق مصرف روغن زیتون در برابر بیماری ها واکسینه کنند.
سبک زندگی نادرست ایرانی ها
وی یادآور شد: ما ایرانیها عادت کرده ایم که 50 سال به دنبال پول می دویم و 50 سالگی پولها را کول کرده و به دنبال دوا و دکتر می رویم.
جلالت تأکید کرد: هزینه کردن برای زیتون و روغن زیتون بدین معنی است که جلوی ضررهای مالی و جانی آینده را گرفته ایم.
وی ابراز امیدواری کرد که رسانه ها با اطلاع رسانی دقیق در این زمینه به افزایش سرانه مصرف و فرهنگ سازی آن به شورای ملی زیتون کمک کنند.
زیتون سیاهی که توسط سولفات آهن تیره شده، مصرف نکنید
عضو هیئت مدیره شورای ملی زیتون اظهار داشت: به طور نمونه باید اطلاع رسانی شود زیتون های سیاهی که توسط سولفات آهن به رنگ تیره درآمده است، به هیچ وجه توسط مردم خریداری و مصرف نشود.
جلالت با انتقاد از عدم اطلاع رسانی های دقیق و مناسب در بخش زیتون، گفت: به دلیل عدم آگاهی، باغداران بعد از برداشت، زیتون را در گونی های 50 تا 100 کیلیویی ریخته و نگهداری می کنند که سبب پایین آمدن کیفیت آن می شود.
عکسی از زیتون سیاه مصنوعی که با مواد شیمایی تیره شده است
عکسی از زیتون سیاه طبیعی که تیرگی کمتری دارد